23 Mar

Wat is product rendering

Product rendering is het proces van het creëren van een fotorealistisch beeld van een product door middel van computer graphics. Het wordt vaak gebruikt in reclame en marketing, en is een veelzijdige manier om producten op een professionele manier te presenteren. Product Rendering kan worden gebruikt om een bepaald product of accessoire te laten zien in een bepaalde kleur, stijl of afwerking, of om het product te laten zien in een specifieke context, zoals een interieur of exterieur. Het kan ook worden gebruikt voor het maken van technische illustraties, zoals diagrammen en 3D-animaties. Product Rendering is een veelgebruikte techniek die wordt toegepast in verschillende industrieën, waaronder de meubelindustrie, elektronica, auto-industrie en architectuur.

3D product rendering 

Product rendering is op zich al erg mooie en interessant. De manier hoe een bepaalde foto wordt gemaakt is bijzonder. Normaal zal er een fotocamera aan te pas komen, maar niet bij product rendering. Hier is het de computer die de regie in handen neemt. Een foto kan op deze manier bijzonder mooi worden verwerkt. Door bepaalde belichting of juist een schaduw te creëren is de foto net meer te onderscheiden van een echte foto. 

Samen met de mensen van Flinc. is het mogelijk om jouw ideeën op tafel te leggen. Zij kunnen je verder helpen met het realiseren van een 3D product visualisatie. Voordat het eindresultaat daadwerkelijk te zien is, moeten er diverse stappen gemaakt worden. Als eerste worden alle wensen bekeken en hiermee wordt een concept gemaakt. Dit concept, of beter gezegd concepten worden bekeken. Uiteindelijk wordt er een keuze gemaakt welk concept het beste bij de eisen en de wensen passen. Tot slot wordt de product rendering in een video of foto geleverd.  

+